JOUW OFFICIELE PASSION SPA DEALER IN BELGIE

Search

Eigen servicedienst 6/7

Tips & Tricks Wateronderhoud

Tips & Tricks voor het bekomen van helder water & een langere levensduur van jouw spa !

Tip 1: Zwemkledij of niet?

Zonder zwemkledij is steeds beter om te genieten van jouw spa, zo ervaar je een volledige massage en een gevoel van vrijheid. Tevens vermijd je die vervelende schuimvorming in het water. Deze schuim is afkomstig van de zeeprestjes in zwemkledij na het wassen in de wasmachine. Ook zeeprestjes op de huid kunnen een oorzaak vormen van schuimvorming. Uiteraard zijn er situaties waarbij het niet zonder zwemkledij kan, goed spoelen vooraf met zuiver water is de boodschap! Toch schuimrestjes in het water? Met No Foam kan je deze verwijderen, bestel het hier.

Tip 2: Vooraf douchen of niet?

Het antwoord is absoluut “JA”. Jezelf goed zuiver spoelen met water zorgt ervoor dat het spa water minder belast wordt met vuiltjes en bacteriën. De waterkwaliteit zal beter stabiel blijven en bovendien vermijd je een vieze rand aan het wateroppervlak. Ook zal je minder chloor verbruiken aangezien er minder bacteriën in het water terecht komen. De filter in de spa blijft langer proper en is bovendien eenvoudiger te reinigen. Je kan dus beter jouw spa niet als bad gebruiken, zo vermijd je overbodig onderhoudswerk.

Tip 3: Zand op de bodem, kan dat kwaad?

Onvermijdelijk komen er kleine deeltjes zoals zand in jouw spa terecht. Indien deze zweven in het water zullen deze gevangen worden door de filter. Andere deeltjes die te zwaar zijn komen op de bodem of zitvlak terecht. Niet zo erg op het eerste zicht, toch? Maar deze zanddeeltjes komen ook in de leidingen en pompen terecht waardoor deze op langere termijn schade maken. Deeltjes op het zitvlak zullen een schurende beweging maken op de Acryl kuip. Regelmatig eens stofzuigen met een Spa Vac is aangewezen, klik hier voor meer informatie.

Tip 4: pH waarde belangrijk?

pH waarde van het water is een belangrijke parameter. Deze waarde geeft aan hoe zuur of base het water is. Een goede pH waarde voor jouw spawater zit tussen 7.2 en 7.6. Bij extreem lage of hoge waardes is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk corrigeert. Er kan schade ontstaan aan onderdelen en accessoires van de jacuzzi als gevolg van een verkeerde pH waarde. Met pH min & pH plus  kan je eenvoudig bijsturen of gebruik Aquafinesse Water Care, dit product zorgt voor een stabiele pH waarde waardoor je minder vaak het spawater moet meten en bijsturen.

Tip 5: Filter reinigen & ontvetten?

Een zuivere filter zorgt voor een betere reiniging van het water. Zwevende deeltjes in het spawater worden gevangen en vervolgens spoel je deze weg met de tuinslang tijdens een wekelijkse reiniging. Ook huidvetten & oliën blijven kleven aan de filterlamellen. Om deze te verwijderen dien je de filter te ontvetten met ontvettingstabletten van Aquafinesse. Op deze manier is er steeds een goede doorstroming door de filter.