JOUW OFFICIELE PASSION SPA DEALER IN BELGIE

Zoek

Eigen servicedienst 6/7

Hulpsystemen voor helder water

Helder spa water wordt bekomen door enerzijds onderhoudsproducten, anderzijds via ondersteunende systemen zoals een Ozonator & een UV-lamp. Een goed werkend filtratiesysteem is noodzakelijk voor het bekomen van zuiver water. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn.

Wat is een Ozonator?

Een Ozonator is een apparaat dat met behulp van een CD-chip, ozongas aanmaakt door omzetting van zuurstofmoleculen. Ozongas is een gas die in grote hoeveelheid om de aarde hangt. Door dit gas te gebruiken in het water van uw jacuzzi®, zorgt u ervoor dat het water wordt gereinigd van bacteriën en micro-organismen. Ozongas is het snelst werkende desinfectiemiddel voor uw water. Levensduur van Ozonator bedraagt 2 tot 3 jaar, daarna dient deze vervangen te worden.

Wat is een UV-lamp?

Een UV-lamp zorgt er voor dat parasieten, bacteriën, micro-organismen en virussen die in uw water zitten, worden gedood. Dit gebeurt door middel van het ultraviolette licht dat de lamp af geeft aan het water. Met de UV-lamp kunt je jouw bubbelbad milieuvriendelijk, geurloos en eenvoudig helder houden. Beide apparaten zorgen er dus voor dat de bacteriën in uw water worden gedood. Alleen gebruikt het ene Ozon en het andere Ultraviolet Licht. Hierdoor zal je minder chloor gaan verbruiken.

Wat is een filtratiesysteem?

Een filtratiesysteem zorgt voor circulatie van het water door het filtercompartiment. Alle zwevende deeltjes komen zo terecht in de lamellenfilter waardoor het water beter zuiver blijft. Voor een goede werking dien je deze filter regelmatig te reinigen of te vernieuwen. Duurtijd & tijdstip van de filtratie kan je bij de meeste systemen instellen. Voor normaal gebruik raden wij een filtercyclus aan van 2 uur per halve dag.

Graag jouw jacuzzi® uitrusten met een Ozonator of UV-lamp? Vraag hier een service bezoek aan.