JOUW OFFICIELE PASSION SPA DEALER IN BELGIE

Zoek

Eigen servicedienst 6/7

HOE WERKT een barrel sauna?

Finse buitensauna in kwalitatief red cedar hout bij spapret

Een investering voor een betere gezondheid, blijkt uit een Finse studie.

Een groot voordeel van deze barrel sauna is zijn ronde vorm, hierdoor ontstaat een goede luchtcirculatie. De inhoud van een ronde barrel is kleiner, waardoor de sauna sneller warm wordt, zodat je niet lang moet voorverwarmen. Voor de échte saunaliefhebbers kan je genieten van intense opgietsessies, eventueel gecombineerd met geuren. De deur is vervaardigd uit 8MM gehard bronskleurig veiligheidsglas, dit zorgt voor meer privacy én toch een helder zicht over uw tuin.

Hout is een natuurlijk product dat krimpt en uitzet bij temperatuurverschillen. De hoge kwaliteit RVS spanbanden zorgt ervoor dat tijdens een droog seizoen de banden strak aangedraaid kunnen worden, waardoor de saunabalken weer goed op elkaar aansluiten. De ventilatie openingen zorgen voor een goede luchtcirculatie in de sauna, waardoor de barrelsauna snel warm wordt. Deze luchtcirculatie zorgt voor een luchtstroming door de elektrische kachel. Door de kogelconstructie sluit het kwalitatieve 38MM red cedar hout goed op elkaar aan, hierdoor zal de barrelsauna bijna altijd waterdicht zijn. De comfortabele en ruime banken zorgen ervoor dat u optimaal kunt genieten van de saunagang. Gegoten polyethyleen steunen zorgen voor een extra lange levensduur en maken de installatie van de barrel stabiel.

Buiten sauna red cedar bij spapret
Barrel sauna red cedar bij spapret

 

Onze barrel sauna’s zijn gemaakt van A-kwaliteit western red cedar hout. Deze houtsoort zorgt voor een heerlijke geur in de sauna en heeft een prachtige en warme uitstraling. Tevens zorgt het red ceder hout voor een lange levensduur met zijn slijtvaste eigenschappen.

De sauna wordt geleverd met een speciale sauna lamp, een emmer, een lepel, een thermometer en kachel met stenen. Wij werken uitsluitend met kachels van het Finse merk Harvia die bekend staan voor kwaliteit en veiligheid. Stel zelf je temperatuur eenvoudig in alsook de duurtijd van het opwarmproces. Het vermogen van de kachel wordt afgestemd op de grootte van de barrel, zodat de opwarmtijd beperkt wordt.

 
Harvia elektrische kachel voor sauna bij spapret

Voordelen van een sauna

Uit een eveneens Fins onderzoek – de Finnen willen wel heel graag hun reputatie van ‘Land van de Sauna’ bewaren – bleek vorig jaar dat er maar liefst 66 procent minder vaak dementie vastgesteld wordt bij wie tussen de 4 en 7 keer per week naar de sauna gaat in vergelijking met wie “maar” één keer per week of niet naar de sauna gaat.

Een sauna ontspant de spieren, maar de warmte en kalme omgeving helpen ook om mentaal rust te vinden.

Naar de sauna gaan zorgt voor een betere doorbloeding van de luchtwegen en het zorgt ook voor een tijdelijke verbetering van de longfunctie. Het zou daarom gunstig zijn voor astmapatiënten en mensen met chronische bronchitis, al is daar nog niet voldoende onderzoek naar gebeurd.

 

Volgens een onderzoek versterkt de sauna het immuunsysteem, doordat de productie van witte bloedcellen en antilichamen verhoogd wordt. Wie regelmatig eventjes gaat zweten, loop tot 30% minder verkoudheden op.

 

Dankzij de betere doorbloeding wordt de huid van binnenuit gereinigd. Dode huidcellen worden ook week en komen los, waardoor je huid terug gaat glanzen en zachter aanvoelt. Cosmetica trekt daarna ook sneller in de huid.